maandag, september 12, 2011

Laatste huurders

Vandaag verlaten de laatste gasten onze vakantiewoning. Straks komt de poetsvrouw de boel schoonmaken, en vanaf dat ogenblik kunnen we er - 7 jaar na de aankoop - eindelijk gebruik van maken wanneer we willen, zolang we willen.

De laatste 7 jaar dienden wijzelf anderhalf jaar op voorhand door te geven aan ons verhuur-agentschap wanneer we van ons huisje zélf gebruik wensten te maken. Telkens legden we een achttal weekends vast. Die weekends trokken we dan ook naar de Ardennen - of het nu mooi weer was of niet.

Elk verblijf in ons eigen huisje verschilde in niets van het gebruik dat een reguliere huurder ervan maakte: ook wij dienden bij aankomst de bedden op te maken, inkopen te doen, allerhande voorraden uitladen,... om dan twee dagen later alles weer in te pakken, en de woning "leeg" achter te laten, klaar om de volgende gasten te ontvangen. Hoewel we mettertijd in deze routine bedreven werden, begon het toch door te wegen - in die mate dat we een "simpel" weekendje te kort begonnen te vinden, met al die rompslomp.

Dat alles verandert nu: als we komend weekend de bedden opmaken, mogen onze donsen gewoon blijven liggen, klaar voor ons volgend bezoek. Zàlig!

Geen opmerkingen: