dinsdag, januari 03, 2012

Eindejaar in de Ardennen

Nee, het was geen topper, de kerstvakantie in de Ardennen. Dat had alles vandoen met het weer. Koud was het niet, maar het heeft zowat onafgebroken geregend en gemiezerd, en dat vier dagen aan één stuk. Hierdoor was er zichtbaar minder volk op de been in de dorpjes en stadjes, de huurders van gites (nochtans in grote getale aanwezig) bleven warmpjes thuis en trachtten het binnen gezellig te maken.

Je kan natuurlijk geen volle week onafgebroken binnenzitten, dan begint zelfs het leukste gezelschap op de zenuwen te werken.

Wijzelf bezochten:


  • Het Bastogne '44 museum in Bras, gelegen op 500 meter van de grens met Luxemburg, waardoor we de inkom al meteen terugverdienden. We waren de enige bezoekers in dit kijk-museum. Door het ontbreken van begeleidend didactisch leesvoer hebben we de diorama's al snel gezien, en bovendien joeg de kou ons snel weer buiten (het museum was niet verwarmd, en het was binnen dus ook maar 7 graden).

Tiens - waar hebben we die uitbater achter de balie nog gezien? Ah ja, hier dus, in een ander oorlogsmuseum in Bérismenil... blijkbaar een groeiende business.



  • Radhadesh, het kasteel van de Krishna in Petit-Somme. Niet de eerste keer dat we dit doen. We kregen een aangename, openhartige rondleiding van een Canadese dame. Zonder géne kregen we antwoorden op onze vragen aangaande de bestempeling als "sekte", het verschil in mentaliteit en perceptie betreffende hun gemeenschap tussen Walen ("n'y allez pas, c'est une secte!") en Vlamingen ("Wat doen jullie hier nu eigenlijk?").

Geen opmerkingen: