zondag, december 09, 2012

Vastgoed: "nieuwe prijs!"

De Standaard levert enkele tips voor potentiele kopers van vastgoed - meer bepaald hoe deze het onderste uit de kan kunnen halen.

De "Beroepsvereniging van Vastgoedmakelaars (BIV)" maakt zich alweer onsterfelijk belachelijk in hun krampachtige poging de "meerwaarde" van een vastgoedmakelaar aan te tonen. ‘Hebt u te maken met een professionele makelaar, dan is de kans zo goed als onbestaande dat u uiteindelijk meer dan 20 procent te veel betaalt voor een woning' en "Makelaars kennen de markt en hebben er alle baat bij om een huis tegen een realistische prijs aan te bieden, zeker in de huidige context. Als een woning te lang te koop staat, geraakt die immers verbrand".

De koper overtuigen is belangrijker dan hun eigen leden overtuigen. Hierbij een foto van de vitrine van een grote Makelaar. het overgrote deel van de advertenties meldt : "nieuwe prijs" - ofte : "oeisje, precies toch een beetje te hoog ingezet". Wij hebben een passender naam voor dit select clubje: "Belangenvereniging van Vastgoedmakelaars".

Geen opmerkingen: