maandag, augustus 05, 2013

Topweer, topweekend

Het allerdiepste putje van het hoogseizoen ligt achter ons, het weekend van 3-4 augustus. Bovendien stond de aktiviteitenkalender van de FTLB boordevol met grootse(re) evenementen, die een bezoek waard zijn. Daarom zijn we opnieuw naar Houffalize afgezakt, zij het niet zonder moeite.. met de fiets! (217 kilometer, meer dan 11 uur onderweg).

Wat hebben we bezocht?
- Vuurwerk in Houffalize
- Middeleeuws feest in La Roche
- Carnaval du Soleil in Houffalize

De moeite? Vast en zeker! Allemaal toppers, daarbij geholpen door ideale weersomstandigheden. Het volk was dan ook massaal aanwezig!

Onze interesse in de gang van zaken mtb toerisme deed ons volgende zaken opmerken:
- La Roche: voornamelijk campingbezoekers (een kleurrijk allegaartje à la Blankenberge)
- Houffalize: wat minder campingbezoekers, meer mensen uit de omgeving
Maar voor beiden geldt: relatief weinig toeristen die speciaal boekten met deze evenementen als doel/excuus. Ze kwamen een kijkje nemen omdat ze toch al ter plekke waren. En dat terwijl deze organisaties een weekendje Ardennen méér dan verantwoorden.

Dit sterkt ons in onze stelling: het doelpubliek wordt met de marketing-inspanningen van de overheidsdiensten nog niet bereikt. Enkele privé-spelers deden/doen wel een inspanning: zo stond verhuurcentrale Ardenne-Etape folders, kaartjes en spelletjesboeken uit te delen aan het kasteel. Jep, iemand weet ginder van aanpakken.

Geen opmerkingen: