woensdag, januari 13, 2016

Wat gebeurt er? ....Zou het kunnen zijn dat....?

In de afgelopen jaren werd het hoogseizoen voor 90% gevuld met weekend/midweek-verblijvers. De Ardennen werden sinds de jaren '90 een typisch tussendoortje, een weekendje ertussenuit - maar geen hoofdvakantie. Buitenlandse reizen naar toeristische trekpleisters zijn ook voor beperkte budgetten makkelijk haalbaar.

Even ter illustratie: in de afgelopen 3 jaar verhuurden we hooguit twee of drie keer een "volle week" in het hoogseizoen.

Maar daar lijkt nu verandering in the komen, tenminste als de huidige trend zich voortzet.
Het is begin januari, en reeds 8 gezinnen boekten een verblijf van minstens 1 week. Dat is nog nooit zo vroeg en zo veelvuldig voorgekomen.

Moeten we spreken van een trendbreuk? Of kiezen de all-in toeristen, die afgelopen decennia kozen voor massabestemmingen zoals Egypte, Tunesie of Turkije; weer voor de veiligheid en zekerheid van hun eigen land? Want, waar massa is, is er mogelijks gevaar?

Zonder twijfel is het nog te vroeg om dat te beweren. En zelfs als dit de reden zou zijn: ondanks dat we de vruchten ervan kunnen plukken, is het om de verkeerde reden. En daar kunnen we gewoon niet blij om zijn.

Geen opmerkingen: