vrijdag, oktober 28, 2011

Appel à projets 2011 - Tourisme & innovation

René Collin, provinciaal député, heeft enkele weken geleden een oproep gelanceerd - een Appel à projets 2011 - Tourisme & innovation.

Al wie aan de voorwaarden voldoet, kan een uitgewerkt idee voorleggen met als doel het toerisme te promoten. Een enveloppen van €50.000 werd vrijgemaakt. De winnaar kan aanspraak maken op een subsidie van €500 tot €€10.000.

Eventjes was er twijfel of wijzelf in aanmerking zouden komen om een projectje in te dienen, maar aangezien onze "uitbatingszetel" zich in de provincie bevindt, kan het alsnog. We sturen een uitgewerkt idee in (te lang om hier uit te schrijven, maar in essentie betreft het toeristische geocache-trajecten doorheen de verschillende gebieden van de MTs. Wie interesse heeft in het dossiertje, stuur ik het op verzoek door).

Of het weerhouden zal worden? Twijfelen we aan. Niet omdat het niet effectief zou zijn, dat is een meetbare garantie. De achilleshiel is echter dat de indiener ook dient in te staan voor de uitvoering - financiering, promotiematerialen, man-uren... dat kunnen wij dus niet. Beetje een gemiste kans volgens mij, want deze oproep was een unieke manier voor een overheidsinstelling om valabele ideeen "uit het veld" binnen te krijgen.

Geen opmerkingen: