maandag, november 21, 2011

Werken Bastogne Historical Center

Er wordt volop gewerkt aan de uitbreiding van het Bastogne Historical Center. Het museum zal bij de oplevering eind 2013 drie keer groter zijn, met ruimte voor interactieve diorama's, tijdelijke tentoonstellingen,...

Men hoopt op die manier om meer bezoekers aan te trekken - vooral scholen laten het museum vooralsnog links liggen, en net deze laten de teller snel aantikken.

Dit neemt niet weg dat de toeristische dienst traditiegetrouw de bezoekersaantallen graag wat rooskleuriger voorstelt dan wat ze in werkelijkheid zijn. Zo beweert men dat het Mardasson per jaar 1.000.000 bezoekers aantrekt, ofte 2700 per dag. Elk uur van de dag zouden er dus gemiddeld zo'n 250 mensen moeten rondlopen. Wel, alvast niet op de vele momenten dat wijzelf er rondlopen. En oeps, slechts 6% daarvan bezoekt ook het museum... something doesn't add up.

Je vraagt je af hoe ze hun gezicht in de plooi kunnen houden bij het verspreiden van dergelijke klinkklare nonsens (de berekening gebeurt, net zoals bij de MIVB, op basis van extrapolatie van een momentopname. Men telt de aanwezigheid op piekmomenten, bvb tijdens een herdenking, en dan wordt dat simpelweg vermenigvuldigd met het aantal dagen per jaar. Klaar!)

Geen opmerkingen: