donderdag, december 15, 2011

Nieuw Luxe-vakantieoord in Borzée?

Het Centre Nature van weleer in Borzée werd het laatste jaar gebruikt om gelukszoekers asielzoekers op te vangen. Maar de laatste bewoners werden vorige week uit het complex verplaatst naar andere opvangcentra. Het personeel werd intussen bedankt voor bewezen diensten.

Er bestaan nu plannen om het centrum op te waarderen tot een luxe vakantiecomplex, met een honderdtal bungalows en 30 kamers in het hoofdgebouw, goed voor meerdere duizenden overnachtingen per jaar, en werkgelegenheid voor meer dan 100 mensen. Althans, dat is de aanbeveling van een dure "studie", uitgevoerd door het Spaanse bureau Tourism & Leisure. U weet wel, dat is diezelfde firma die in 2009, in ruil voor €90.000, een studie maakte om het centrum een nieuwe toeristische impuls te geven. Ergens verliep er iets niet helemaal volgens plan, want anderhalf jaar later ging de boel op slot.

Never change a winning team, denken ze bij de ACOD (CGSP Wallonne) - kwestie van uw vakbondsbijdrage nuttig te besteden. Die ene Belg in het directiecomité van Europraxis/Tourism&Leisure heeft blijkbaar de juiste contacten.. Volgens het studiebureau is er zowat €30.000.000 nodig om de infrastructuur op te waarderen. De interne raming in 2009 om het complex helemaal te renoveren bedroeg €12.500.000 (twee dagen later bedroeg het al €18.000.000.). Kan allemaal best, maar blijft dan nog steeds de vraag of een dergelijke nieuwe infrastructuur de facto een rendabele bezettingsgraag kan genereren. Maar ja, first things first!

Het studiebureau is nu gelast met het zoeken naar investeerders. Hun eerste telefoontje was naar de Waalse overheid, maar daar moesten ze een nummertje trekken en op een oranje plastic stoeltje hun beurt zitten afwachten. Ze hebben nummertje 1676375. Hoever het staat met de zoektocht naar privé-partners (hotelketens, Pierre&Vacances, idélux,...) is niet gekend.

Onze persoonlijke mening wat ermee gaat gebeuren? Een Les-Onays-scenario. De omliggende bouwgronden worden verkaveld en verkocht aan particulieren. Voor de details van dit plan, gelieve €90.000 te storten op mijn rekening.

Geen opmerkingen: