donderdag, december 08, 2011

Prijsuitreiking : Appel à Projects FTLB

Gisterenavond werden in de WEX in Marche de winnaars bekend gemaakt van het Appel à projets 2011 - Tourisme & innovation".

Voor de goed gevulde zaal vertelde René Collin dat het budget verhoogd werd om de vele goede ideeën ademruimte te geven. In totaal werden 61 ideëen binnengestuurd, waarvan er 21 een financiële tegemoetkoming en/of logistieke ondersteuning kregen.

Uiteraard kon men bij die gelegenheid niet elk voorstel in detail gaan bespreken, en moesten we het dus stellen met een korte algemene beschrijving.

Zeer snel bleek dat vooral de verschillende Syndicats d'Initiatieve en Maisons de Tourisme in de prijzen vielen. Daar hebben we vraagtekens bij: deze mensen worden er immers al voor betaald om dergelijke ideëen uit te werken. Het toewijzen van fondsen aan de SI's is dus in sé een interne herverdeling van belastingsgeld tussen overheidsinstellingen. Maar goed, het siert hen dat ze meedenken, en als de toerist ermee geholpen is, waarom niet.

Maar daar wringt het schoentje.

Onze eigen defintie van "Promotie van Toerisme" is kinderlijk eenvoudig: wat moet je doen om ervoor te zorgen dat er ergens in Vlaanderen of Nederland een groep familie of vrienden zegt: "laat ons eens naar de Ardennen gaan!".
Wel, mensen die in het toerisme wérken, weten beter. De ingestuurde projecten blinken uit in wolligheid. Projecten met ronkende intenties zoals "Valorisation du patrimoine écologique et biodiversité" of zoiets (in de praktijk: zes pancartes met uitleg over de boomsoorten. Pak de valiezen al maar).

Zat er dan niets waardevols tussen? Misschien wel. Van zodra we er ons eentje kunnen herinneren, zullen we het laten weten.

Oh, dan nog een uitsmijtertje aangaande ons eigen ingestuurde idee (meer detail hier): Het project kreeg een vermelding, en er werd ons gevraagd om contact op te nemen met Frederic Rousseau, de IT-man van de FTLB. Van waar kennen we die alweer? Ahja, hiervan.

Edit : de winnaars staan online! Allen daarheen, komend jaar!

3 opmerkingen:

Bob en Henja zei

Beste Jeroen, helemaal mee eens met je blog bericht. Jammer dat het zo gaat maar wij maken ons daar niet meer zo druk om.

We hebben er nog even aan gedacht om zelf een voorstel bij de FTLB in te dienen maar het beschikbare budget was te klein: Ons voorstel: Huur Tom Cruise in, hij is de enige persoon ter wereld die 'mission impossible' 1 t/m 5 tot een goed einde heeft gebracht :-)

Maar geen nood, wij gaan zelf met andere mensen uit de gemeente Houffalize volgend jaar van alles organiseren. Wordt vervolgd!

Bob en Henja, La Truite d'Argent

jeroen zei

Ik steek met plezier een hand toe!

peter borsboom zei

Kom, Jeroen, niet al te zwart. Het ritje naar Marche was fantastisch, de wijn redelijk (ik denk je bier ook) en het gezelschap van Chris, zoals altijd, inspirerend. En het was leuk je de hand te schudden!