woensdag, januari 11, 2012

redevance TV

Er valt alweer een belastingsaanslag in de bus: de "redevance radio et télévision"; niet te verwarren met het "kijk aan luistergeld".

De aanslag slaat niet alleen op onze chalet, maar eveneens op de chalet die we begin vorig jaar verkochten... er wordt ons 2x €50 aangerekend. Er loopt dus één en ander mank in de administratie.

En dus even gebeld naar de betreffende dienst (081/33.03.74), alwaar we gedurende een half uur een bandje te horen krijgen, met de melding dat er nog honderdduizend wachtenden voor u zijn. Uiteindelijk geven we ook dat op.

Op de aanslag wordt ons verteld dat we fouten per aangetekend schrijven moeten laten rechtzetten, maar dergelijke réclamation impliceert niét dat de rekening niet betaald moet worden. "L'introduction d'une réclamation ne suspend pas l'obligation d'acquitter la redevance".

Een prachtig principe, vinden we. We sturen onmiddellijk een zelfgemaakte factuur van €50 aan de dienst "redevance radio et télévision". Onmiddellijk te betalen graag. Rechtzetten kan (... nà betaling), mits ons per aangetekend schrijven een uitgebreide motivatie toe te sturen. U kan ook altijd naar ons bellen. Of we de telefoon gaan opnemen, kunnen we echter niet garanderen.

Geen opmerkingen: