maandag, februari 13, 2012

Kentering in vakanties?

Afgelopen jaren waren reservaties van één volledige week een uitzondering. 14-daagse vakanties -wel, ik denk niet dat we er de afgelopen 2 jaar nog eentje gezien hebben. Maar zie nu: op korte tijd ontvangen we reservaties voor periodes van 1 week, 2 weken...

Is dit een voorbode van een hernieuwde interesse in dichtbij-vakanties? Slaat "de crisis" - en dus de ondoorzichtigheid over verborgen reisuitgaven tijdens een buitenlandverblijf - toe?
Dit laatste blijft alvast een onmiskenbaar voordeel van de Ardennen: je rijdt er met de auto naartoe. Voor max. €50 transporteer je 4 mensen naar de vakantiestek. Eénmaal ter plekke kost het levensonderhoud precies evenveel als thuis.

Het is nog te vroeg om over een trend te spreken. Desalniettemin leggen we de week-huurders in de watten, door het suggereren van een resem tips voor plaatselijke trips.

2 opmerkingen:

Ursula zei

Wij gingen altijd maar een weekje en hadden altijd tijd tekort =D vandaar nu 2 weken.Het buitenland trekt ons niet zo aangezien er in Belgie en Nederland veel mooie plekjes zijn om te ontdekken.

Groetjes Ursula ;)

jeroen zei

Daar kan ik me he-le-maal in vinden. Prettige vakantie!