maandag, augustus 13, 2012

Chouffe Marathon en Randonnee Maxime Monfort

Afgelopen weekend was Houffalize alweer het middelpunt van twee fiets-organisaties:
  • De "Chouffe Marathon", georganiseerd door de plaatselijke Euregio-bikers; en tegenhanger (zeg gerust vijand; inclusief pijltjessabotage, spijkers,...) van de door Vlamingen georganiseerde Houffamarathon
  • De "RandonnĂ©e Monfort", genoemd naar de bekendste wielrenner van Houffalize, Maxime RandonnĂ©e.
De Chouffe Marathon vertrok zoals steeds op Les Onays, maar de eerste bevoorrading was aan de Fosse d'Outh.

Het media-offensief van de Fosse d'Outh, het grootste hotel in de Ardennen, sprong in het oog. De afgelopen jaren kende het hotel een slinkende bezettingsgraad, maar de nieuwe directie ontplooit verschillende initiatieven om die trend te keren. Alle deelnemers krijgen een mooie folder in de handen gestopt, die het hotel aanprijzen als uitvalsbasis voor fietsers; en waar Maxime Monfort en Boris Cara "vriend aan huis" zijn. In de brochure worden o.a. aangeprezen:
  • "Academy Weekends", ontwikkeld in samenwerking met Philippe Meirhaeghe (dat is waarschijnlijk de Waalse manier om "Filip" te schrijven); en Dr. Johan De Cock, PhD, MSc, DO (we zuigen het niet uit onze duim, het staat er echt)
  • Christmas Fun Bike, begeleide toch in (hopelijk) de sneeuw
En hoe die was, de Chouffe Marathon? Behoorlijk! Geen groot deelnemersveld (naar schatting een 250 mensen), maar het parcours en het zonnetje maakten er een heel aangename dag van. Voor herhaling vatbaar.

Geen opmerkingen: