zaterdag, september 01, 2012

Escapardenne - Eisleck Trail

In de afgelopen maanden werkt er hard gewerkt aan de signalisatie/uitpijling van de "Eisleck Trail" - een nieuwe, 104 kilometer lange wandelroute tussen Kautenbach (Lux) en La Roche. De route loopt langs Clervaux, Troisvierges, Bernistap/Tavigny, Houffalize, Nisramont en Nadrin.

Die afstand is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Er werden eveneens 6 lusvormige trajecten uitgetekend; die weliswaar niet uitgepijld zijn - met moet hier beroep doen op GPS-tracks of een smartphone-applicatie.

Aan het uittekenen van het traject werd 3 jaar gewerkt. Men wilde voldoen aan de strenge richtlijnen van de Europese federatie "Leading Quality Trails":
  • 35% van het traject dient over natuurlijke weg te lopen
  • Max. 3% van het traject kan bereden worden door wagens
  • Elke 8 kilometer krijgt de wandelaar minstens 3 andere "landschappen" en 4 points of interest
  • Elk etappepunt dient gefrequenteerd te worden door openbaar vervoer
Een hele waslijst aan vereisten!
Inmiddels worden de eerste arrangementen onderhandeld met de Horeca langsheen het traject. Men voorziet een bagage-transportservice voor de lange-afstandsstappers. Puik.

Tijdens het "Weekend des Paysages" eind september kan men in avant-premiere het stukje van Nadrin tot la Roche afwandelen onder begeleiding. Voor de rest is het nog even wachten op de GPS-tracks en de brochures met wegbeschrijvingen - maar we kijken er naar uit.

En oh ja - we mogen ons opnieuw gelukkig prijzen over de perfecte ligging van onze chalets - want na de GR57 en mountainbikeroutes 2, 3, 4 en 6 loopt ook deze nieuwe route aan de deur voorbij!

1 opmerking:

Ursula zei

Wij zijn toevallig naar het kanaal van Bernistap geweest en vind het toch jammer dat er zoveel bomen gekapt zijn om een nieuw wandelpad te creèeren...zo ook eigenlijk aan het einde van de weg aan de chalet's waar ze weer bomen aan het kappen zijn...jammer erg jammer,maar het kon de pret niet drukken wij hebben 2 ongelooflijke heerlijke weken gehad alleen de dag van vertrek regen dus we mogen niet klagen.