maandag, november 19, 2012

Immobilienmarkt: Sandy komt eraan!

Sandy komt eraan - voor de immomarkt in de Ardennen. En het zal er heftig aan toe gaan.
  • Banken zijn zeer terughoudend in toekennen van kredieten
  • Toerisme kent een terugloop, die de laatste jaren nog versnelt
  • Het aanbod overtreft de vraag met een factor 25.
  • Tienduizenden woningen staan te koop
  • Een nooit eerder gezien aantal Horeca-zaken vinden geen koper.
  • Duizenden Nederlandse eigenaars worden in hun thuisland zwaar getroffen door de crisis, en zullen uit (cashflow-) noodzaak hun tweede woning in de Ardennen op de markt gooien. Geld nodig = moéten verkopen = prijsdruk.
  • Er zijn geen kopers. Allen Vlamingen, bang voor inflatie en muntontwaarding, kopen nog.
  • De Belg is onzeker, en bang voor wat er komen gaat. Als je onzeker bent, koop je geen woning.
 Welkom aan de Sandy van de immomarkt. Brace yourself, it's going to get rough.

Maar... ook stormen bieden opportuniteiten. Investeerders met middellange-termijn visie, hou de ogen open. Er zijn zaakjes te doen.

3 opmerkingen:

Berton zei

Reeds 4 maanden bazuin ik he rond in Gedinne dat 2013 stormachtig wordt. Veelal met gefronste wenkbrauwen kijkt men mij aan. 2012 was toch OK, dus 2013 zal ook wel goed zijn.

Wij investeren enkel op dit moment in eigen arbeid, geen zware investeringen. Tijd om de broeksriem aan te trekken en uw klanten extra te verwennen.

jeroen zei

Wijs advies!

En nogtans is deze crisis evengoed een opportunteit om de Ardennen voor te stellen als een betaalbaar én leuk alternatief voor de buitenland-reizen. Maar de indicaties van jetair en TC wijzen erop dat de Belgen alsnog massaal kiezen voor het buitenland.... een laatste stuip, verwachten we.... Na de zomer 2013 wordt de reis-broekriem pas écht aangehaald.

Berton zei

Wat te denken van diegene die nu een gite geopend hebben en starten met afbetalen en een bezetting van 35+ weekends nodig hebben. Je moet vandaag heel goed zijn om eruit te springen of alles verhuren via immo (maar deze mensen werken ook niet voor niets 15%->30%). Ik denk dat 2013 een verloren jaar wordt, maar net dan moet je de rug rechten en u onderscheiden.