maandag, februari 09, 2015

Onze eigen woning terug in verhuur?

Het is inmiddels zowat drieënhalf jaar geleden dat we "onze" chalet uit de verhuur haalden. De chalet werd helemaal opnieuw ingericht, met nieuwe meubelen, nieuwe matrassen,...

In de afgelopen 42 maanden hebben we er dankbaar en veelvuldig gebruik van gemaakt. Onze kinderen echter, die gaan niet telkens meer mee. Voor dochterlief zorgen de universitaire studies én het verblijf op kot ervoor dat ze haar weekends liefst thuis doorbrengt; zoonlief houdt vast aan zijn nachtelijke gaming-sessies en weekend-fitness.

Het gevolg is dat onze bezoeken aan onze chalet minder frequent worden. Van pakweg 1 keer per maand, gaan we nu nog slechts om de zes à zeven weken naar Houffalize.
Als de woning wekenlang leeg blijft staan, denk je natuurlijk al eens aan de huurinkomsten, die ze intussen zou kunnen gegenereerd hebben.
Opnieuw voltijds verhuren is echter geen optie: daarvoor is de inrichting niet aangepast (lees: te fragiel, te mooi, en... te duur).
Afgelopen week kwamen we in contact met een wat ouder koppel, die twee weken aan een stuk wensten te huren, voor een vakantie met de kleinkinderen. Op dat moment hebben we ons de vraag gesteld of dergelijke type van verhuur alsnog te overwegen valt:

  • verhuren op wat langere termijn (minstens een week)
  • enkel aan gezinnen waarvan je weet dat ze het respectvol zullen behandelen
  • enkel in het hoogseizoen

We willen het proberen, en beoordelen hoe het loopt. We plaatsen onze woning op de site.

Geen opmerkingen: