donderdag, oktober 29, 2015

Alweer een website revamp nodig?

De sector van private vakantiewoning-verhuur evolueert naar nog meer professionalisme. En het gaat snel!

  • De verwachtingen van de gasten worden steeds groter (en terecht)
  • De manier om de woningen op de verhuurmarkt aan te bieden worden steeds diverser en professioneler.

Laat ons onder ogen zien: De Ardennen als vakantiebestemming zijn weinig geevolueerd sinds de jaren '60. En jammer genoeg zijn ook de doorsnee aanbieders van accommodaties niet de meest vooruitstrevende mensen, met als gevolg een resem knoeiwebsites, waar je als potentiele gast eerder moedeloos dan enthousiast van wordt.

Daar komt -aan snel tempo- verandering in.

  1. De woningen die niet voldoen aan moderne standaarden, raken bijna niet meer verhuurd. En eigenlijk is het een schande dat ze nog verhuurd worden, want ze laten de gast achter met negatieve indruk over de woning, en -bij proxy- over de Ardennen als vakantiebestemming. Om het in zoveel woorden te zeggen: het toerisme in de Ardennen zou beter af zijn zonder dergelijke accomodaties.
  2. De woningen die niet professioneel aan de man gebracht worden, worden niet gevonden, kunnen niet overtuigen, en worden dus niet geboekt.


De definitie van wat "professioneel" is, is een moving target.

  • 10 jaar geleden waren we één van de eerste, die uitgebreide toeristische informatie op de website plaatste, in een tijd waar andere verhuurders van oordeel waren dat de Ardennen verder geen promotie behoefden.
  • 7 jaar geleden werd onze website in een visueel en functioneel aantrekkelijk(er) kleedje gestopt.
  • 4 jaar geleden werd de website opnieuw aangepast, met nieuwe lay-out, nog meer content, scripts...


En nu, anno 2015... krijg ik het gevoel dat we weer wat oubollig aan het worden zijn. De "mode" van commerciele presentaties is alweer aan het evolueren. Full-screen foto's, interactieve scroll-pagina's... het moet visueel nog aantrekkelijker. Ook ons eigen agentschap lanceert kortelings een nieuwe site, het werd tijd.

We moeten ons beraden over een nieuwe upgrade. Mogelijks moeten we hiervoor naar een professional op zoek; want qua website-ontwerpen hebben we zowat de limiet bereikt van onze eigen skills.

Geen opmerkingen: